Шампионите на рали и рали-спринт за 2018 г. Мирослав Ангелов и Недялко Сивов с Skoda Fabia R5 водят в 50-ото юбилейно рали „България“. Той е с 8 сек. пред Димитър Илиев и звездата в маратонското плуване Петър Стойчев. Те също са с Skoda Fabia R5. Трети на 17,9 сек. е румънеца Дан Гъртофан с навигатор Тудор Мурдза.

Още на първия етап Бялата вода“ с дължина 15.77 км, разликата между Миро и Гъртофан бе една секунда. На 1,1 пък бе Митко, пише ClubS1. Четвърти в етапа на 1,1 сек. е варненският дует Йордан Атанасов и Янаки Янакиев с Mitsubishi Lancer Evo 3.

На Девня – 5 км, Миро Ангелов и Митко Илиев бяха с абсолютно равно време – 2:53. Голямата разлика между тях се получи на Валери Великов 1 с дължина 12 км. Там Ангелов даде 6:51,8, а Илиев – 6:56,1. Още близо 3 сек. шампионът дръпна на Лозево 1. Така след сервизния парк в Шумен, дуелът се очаква да е още по сериозен.

Четвърти в класирането е Данчо Атанасов, а след него е друг варненец. Това е шампионът за 2017 г. Тихомир Стратиев с навигатор Здравко Попов с Ford Fiesta Proto на 49 сек.

Вчера през техническия преглед преминаха 33 автомобила. Те преминаха и на атрактивния и ефектен еремониален старт пред Катедралата в центъра на Варна. Събраха се близо 5000 души за да гледат шоуто.

В сервизния парк в Шумен автомобилите бяха 27. Най-много – четири екипажа отпаднаха на етапа „Бялата вода“. След инцидент на скока, участието си приключиха Ясен Обретенов – Калоян Шантанов с BMW E30. Другите спряха заради повреди. Някои от тях ще продължат утре по системата рали 2.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *