Популярният британски ежедневник The Daily Mail съобщи, че в състоянието на 7-кратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер има сериозно подобрение. Изданието не цитира източник, но съобщава, че Михаел вече може да ходи сам, т.е не лежи през цялото време на легло и освен това вече не е постоянно на системи.

Легендарният пилот претърпя тежка травма на главата в края на 2013 г=, когато падна на ски, след което беше половин година в кома и се наложиха няколко операции, за да могат лекарите да намалят напрежението в черепната му кухина и да му спасят живота. Съпругата на Михаел Корина и мениждърът му Сабине Кем наложиха пълен контрол върху информацията за състоянието на Шумахер, дадоха под съд няколко медии, което направи другите много внимателни относно източниците на информация за Михаел.

Което пък най-вероятно означава, че в Mail имат солиден източник иначе не биха рискували „съдебно дело до фалит”, както каза Кем преди време. Но информацията на британския вестник дава интересен поглед върху прогреса във възстановяването на Михаел.

През 2016 г. адвокатът на семейство Шумахер Феликс Дам заяви в съда в Хамбург, че Михаел „не може да ходи самостоятелно”, като делото беше срещу издание, написало, че германецът е проходил. Наскоро се появи информация от германски свещеник и президента на ФИА Жан Тод, които са сред последните, посещавали Михаел, но и двамата не пожелаха да дадат повече подробности от срещите си с пилота, само обясниха, че са „общували с него”.

Все пак Георг Гансвайн, който е секретар на оттеглилия се папа Бенедикт XVI потвърди, че Михаел е бил транспортиран на инвалидна количка в дома му от асистент, както и че „ръцете му били топли”, когато ги стиснал.

Тод пък заяви, че двамата с Михаел са гледали заедно Гран при на Бразилия във Формула 1 през ноември, но французинът също винаги много внимава, за да не даде повече подробности за състоянието на Шумахер.

Последният медиен скандал около Михаел беше свързан с фотограф, който през 2015 г. успял да снима най-успешния пилот в историята на Формула 1 в дома му, след което се опитал да продаде кадъра за 1 милион евро. Корина и Кем заплашиха всички европейски издания с дела и нито едно от тях не публикува снимката.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *