Поредно световно признание с български етикет. Наш сънародник се нареди сред големите имена в автомобилния дизайн. 33-годишният Александър Алексиев стои зад някои от най-известните суперавтомобили.

Още от дете обича да рисува. Оказва се, че Александър е едно зиключително талантливо момче. Като малък развива и страст към автомобилите. На невръстна детска възраст хваща инструменти в ръце и помага на баща си да ремонтират семейната „Лада“.

Александър заминава за САЩ заедно със семейството си, когато е едва 10-годишен. Няколко години по-късно влиза да учи в едно от най-престижните училища по дизайн.

Случайни събития в живота няма. Именно там Александър се запознава с тогавашния директор на „Макларън“ – Франк Стефънсън. И тогава нещата започват да се случват. Тогава директорът на училището го препоръчва.

„Хайде, вземете го Александър при вас, той е отличен студент. Той ме пита за портфолио, винаги носех в себе си флашка в портфолио“, обяснява дизайнерът пред Нова тв.

Няколко седмици по-късно Александър е нает. След това продължава в отдела за специални операции – там, където се раждат най-скъпите и уникални суперавтомобили по поръчка на клиентите.

Сред специалните проекти се нарежда и спийдтейл – най-бързият и най-скъп модел на „Макларън“ досега, оценяван на два милиона паунда.

Александър споделя, че инструментите, без които не може, са лист и молив. Рисува непрестанно, дори и сега. И категорично съветва – пътят към успеха е осеян с борба – да искаш, да опитваш.

„Никога не взимай „Не“ за отговор, ако искаш нещо много, значи ще има успех“, споделя още автомобилният дизайнер.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *