Бившият гуру на Формула 1 Бърни Екълстън призна, че е сбъркал в преценката си за младата надежда на Ферари Шарл Леклер. По-рано предишният собственик на Ф1 изказа резерви относно освобождаването на Кими Райконен и привличането на все още млад и неопитен състезател на негово място.

„Сбърках, мислех си, че махането на Райконен не е добър ход“ сподели Екълстън пред Гадзета дело Спорт. „Разбира се, ще изчакам още малко, преди да направя окончателна преценка. В момента, обаче, Шарл изглежда супер бърз. Има страхотно владеене на колата и може би е по-бърз от Фетел“.

„Странно е това, което се случва на Себ, защото той не е стар. Може би си е мислел, че ще му е лесно, и не си е представял колко бърз може да бъде Шарл. Все пак си оставам убеден, че Фетел е в състояние да спечели шампионата“.

На въпрос за отборните заповеди, Бърни отвърна: „Не му е мястото да се говори за това на този етап от сезона. По-късно през годината се случват неща, които дават по-ясна картина. Засега все още никой не знае какво ще стане“.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *