Британският производител МINI, който е собственост на концерна BMW, ще предлага електрическа версия за всеки свой бъдещ модел. Това съобщи Петер Шварценбауер, член на борда на директорите на BMW, пред изданието Auto News.

Според Шварценбауер подобно решение ще гарантира по-нататъшното търсене на моделите на МINI. Друга причина се оказва и по-големият избор за клиентите на марката, като ключов модел тук се явява Countryman plug-in hybrid, който представлява 13% от общите глобални продажби на производителя през миналата година.

Въпреки това, Mini ще продължи да произвежда автомобили с двигатели с вътрешно горене, тъй като все още не е ясно как и колко бързо електрическите версии ще бъдат приети на пазара.

Що се отнася до електрификацията на моделите, то най-вероятно те ще бъдат произвеждани в партньорство с Great Wall в Китай. Платформата, която ще се използва за бъдещото производство ще бъде разработена също с Great Wall, докато от BMW ще бъдат взаимствани различни детайли и дизайн. Първият такъв автомобил ще бъде очакваният през тази година триврат MINI E.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *