Пилотът на Yamaha Валентино Роси заяви, че не може да вини годините си за моментната си форма в MotoGP. Ветеранът посочи, че е бил „на възраст“ още миналата година в Германия, но успя да финишира втори. Докато Роси претърпя три падания, последвани от едно осмо място на немската писта „Заксенринг“, съотборникът му Маверик Винялес записа победа и едно второ място.

„Вярно е, че не съм млад, но проблемът е, че от миналата година това не се е променило особено. Дори преди пет години хората ми казваха, че съм прекалено стар. Честно казано, не мисля, че годините ми пречат, че не съм концентриран или мотивиран. Нямам отговор защо тази година в Германия бях с 20 сек по-бавен от миналата. Искам да намеря причината, но ситуацията е трудна, защото очаквах много от тези състезания. И в Холандия, и в Германия очаквах да съм на по-високо ниво“, коментира Валентино.

Освен от Винялес, Роси бе засенчен и от сателитния пилот на Yamaha, който този сезон дебютира в кралския клас – Фабио Куартараро. Французинът падна в Германия, но преди това спечели три полпозишъна и два подиума.

„Изглежда, че тази година моторът има нужда от различни настройки. На мен и Франко Морбидели ни е по-трудно да ги намерим. Ако днес съм бърз колкото миналата година, но завърша шести, значи другите момчета са по-бързи и са направили стъпка напред. Аз обаче съм с 20 сек по-бавен от самия себе си преди година. И аз съм добре, здрав, фокусиран, мотивиран, но просто не чувствам връзката с мотора“, допълни Доктора.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *