Работя от 19 години в Спешна помощ, но не съм виждала такава ситуация. Беше страшно. Имаше много гъста мъгла, рискувахме и влязохме… видяхме тежко състояние. Колите бяха наблъскани една в друга. Определено трябва да имаш много здрава психика, за да работиш в тази служба. Това разкри пред Нова телевизия д-р Агнес Янева, която е една от първите лекари, които пристигат при тежкия инцидент на автомагистрала „Струма“.

Пострадалите при тежката катастрофа на магистрала „Струма“ са настанени в три болници – в Сандански, в Петрич и в Благоевград.

,,Беше много страшно, много наблъскани коли, имаше затиснати хора“, разказва Ирина Руссо от Спешния център в Сандански.

Реанимационният екип на д-р Агнес Янева и медицинската сестра Ирина Руссо е един от първите отзовали се на мястото на трагедията. Сигналът е получен в 08:03 минути. Екипът прави три курса един след друг. Гледката на място е шокираща.

„Изживяваме ги, тъй като и ние сме човешки същества”, заявява д-р Агнес Янева.

Реанимационният екип от Спешния център в Сандански транспортира ранените в болницата. Там ги поема лекарският състав, част от който идва извънредно на смяна. Пострадалите са под постоянно лекарско наблюдение.

54-годишният Димитър Костадинов от санданското село Ново Делчево е загиналият човек, опитал да предупреди останалите шофьори по магистрала „Струма“ за опасността. Той е семеен, с две деца и работи от години като професионален шофьор.

По думите на кмета на селото Валентин Апостолов обаче мъглата по магистралата е била „гъста като сирене“ и водачът на един от преминаващите камиони не е успял да види Димитър навреме.

Ето какво още каза Валентин Апостолов пред Дарик: „Познавам го, роднина ми е, втори братовчед. Добър човек, нито скандали е правил, няма никакви такива прояви. Последно работеше във фирма за алуминиева дограма, иначе е професионален шофьор. Преди да започне да работи с дограмите, работеше в спедиторска фирма. През уикендите задължително пиехме кафе заедно“.

„Катастрофата е станала точно по средата между нашето село и Сандански. Мъглата е била много гъста. Говорих с едно момче от свидетелите, което каза, че е била гъста „като сирене“. Не можели да виждат на два метра. Още един човек е имало с Димитър в колата, не знам кой е, но той е жив. Димитър е слязъл да спре рейсове, коли, но тирът го е премазал, не го е видял“, разказа още Апостолов.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *