След дълго и тежко боледуване почина емблемата на родния мотоциклетизъм Тотьо Чакъров – 66-годишен. Човекът, който конфигурира и подготвя всички трасета за мотокрос у нас. Наричат го архитекта на кросовите трасета.

„С дълбока скръб ви съобщаваме, че след дълго и тежко боледуване, ни напусна нашият приятел Тотьо Чакъров. Световно признат майстор на мотокрос писти. През последните години Тотьо създаде над 30 трасета в България и на Балканския полуостров. Негова е и заслугата за създаването на школата за флагмаршали. Търпелив, скромен и упорит, такъв беше и такъв ще остане в сърцата ни.

Почивай в мир Тотьо!“, написаха от Българската федерация по мотоциклетизъм, съобщавайки тъжната новина.

Публикуваме част от коментарите на тъгуващите по загубата на Тотьо Чакъров фенове на спорта: „Човека заслужава паметник за заслугите си в мотокроса и спорта като цяло! Нека почива в мир!“.

„Имахме възможността да познаваме този всеотдаен в работата, лъчезарен, уникално добър човек! Бих казала….след него нищо няма да е същото в мотокроса (това, което остана) от този спорт! Ще те помним, и знаем, че духа ти ще е жив винаги на полигон Горна Росица. Поклон пред паметта ти!“.

„Бог да го прости бай Тотьо. Уникален човек и майстор на спорта. Целият му живот беше отдаден на мотокроса и ние никога няма да го забравим.“

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *