Появата на двувратата версия на BMW 3-Series се очаква през 2020 г., но още сега баварците намекнаха как ще изглежда бъдещия модел. На автосалона във Франкфурт компанията представи купето BMW Concept 4, при което виждаме нова конфигурация на решетката на радиатора – един от най-обсъжданите елементи от дизайна на марката в последно време.

За разлика от показания по-рано BMW Vision iNext тук двете части на решетката не са слети, като в компанията са уверени, че този подход ще се хареса на клиентите на марката. Не е ясно, кои точно елементи от Concept 4 ще получи бъдещото серийно купе 4-Series, но се очаква динамичният силует, удълженият преден капак, тясната оптика и задните L-образни светлини да останат.

Виж, екстравагантните 21-цолови джанти, тесните странични огледала, масивният дифузьор и спомената вече решетка на радиатора вероятно ще си останат на щанда във Франкфурт и в студиото BMW Design. Идеята е бъдещото 4-Series да следва стила на новото 3-Series, което беше представено по-рано тази година.

Според главния стилист на компанията – Домагой Дюкец, BMW Concept 4 е рисувано в стила на класическите модели на марката, най-вече BMW 328 и BMW 3.0 CSi, като задачата на дизайнерите е била да покажат еволюцията във фирмения стил, отнесена към формата на 4-Series.

Засега липсват технически характеристики на баварски концепт, няма и снимки на интериора. Очаква се те да бъдат идентични с тази на топ-версиите на седана 3-Series.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *