АвтоВАЗ обяви 31 януари 2019 г. за началната дата на продажбите на най-скъпата Lada – седанът – Vesta Sport. Началната му цена е надвиши психологическата граница за кола руско производство на вътрешния пазар – 1 милион рубли.

Цените нa нoвия мoдeл зaпoчвaт oт 1 009 900 pyбли (oĸoлo $15,3 xил. или 26,2 xил. лeвa по актуалния валутен курс).

АвтоВАЗ представя десет от най-интересните факти за новата Lada Vesta Sport:

1. Външният вид на автомобила повтаря концептуалния автомобил Vesta Sport Concept. За първи път той бе показан през 2016 г. на Московското международно автомобилно изложение. Прототипът е получил нова предна броня с по-нисък спойлер, задна броня със стилизирани дифузори, раздвоена изпускателна тръба, червени накладки, символизиращи принадлежността към автомобилния спорт.

2. Според производителя, Lada Vesta Sport е с 205 оригинални части, всяка от които е тествана на състезания на руско и международно ниво, включително Световното първенство Touring WTCC.

3. Мощността на 1.8-литровия двигател за Vesta Sport е увеличен до 145 к.с. Задвижващият блок се предлага с 5-скоростна „механика“ на Renault.

4. От нула до 100 км / ч, автомобилът ускорява за 9,6 секунди, максималната му скорост е 198 км / ч (показателите на стандартната Веста са 10,2 секунди и 186 км / ч).

5. Новият седан е първият модел на Лада, който има функция за осветяване на завой. През нощта, в зависимост от посоката на въртене, левите или десните светлини за мъгла се включват. Таблото с контролните прибори е оцветено в червена светлина, която нощем не удря в очите и не отвлича вниманието от пътя.

6. Спортният звук на двигателя Vesta Sport трябва да се чува само при интензивно ускорение при високи обороти. Звукът от ауспуха е настроен по такъв начин, че при невисока скорост шумозаглушителите значително намаляват нивото на шума.

7. Колата е получила 17-инчови джанти с пет болта. Това се прави, за да се улесни подмяната на колелата и да се намали увеличеното натоварване на главината.

8. За да може седанът да взима завоите с контролирано приплъзване, електронният асистент ESC е конфигуриран по специален начин: той сработва по-късно, отколкото в стандартните версии. Също така системата може да бъде напълно изключена.

9. Оборудване Vesta Sport има и климат и круиз контрол, многофункционален волан, сензори за дъжд и светлина, отопляеми предни седалки, аудио система. За около 500 евро можете допълнително да поръчате мултимедийния пакет, който включва навигатор, камера за обратно виждане и отопляемо предно стъкло.

10. Най-скъпата Лада ще бъде налична в пет цвята: сердолик (ярко червен), ледников (бял неметален), черна перла, платина, тайфун.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *