От понеделник, 16 септември започват масирани проверки за ползване на мобилен телефон по време на шофиране. Това заяви по време на брифинг старши комисар Николай Димов – директор на Областна дирекция на МВР (ОДМВР) – Смолян. Той отбеляза, че това е актуално нарушение, което се наблюдава от няколко години и заради това е наложен заселен контрол от страна на органите на реда в област Смолян.

„Има постоянен ръст на този вид нарушение, а от понеделник ще има масирани проверки за ползване на мобилен телефон по време на шофиране. Това е много опасно нарушение на правилата за движение. Ако го съпоставим с ползването на обезопасителен колан, например – гражданинът прави своя собствен избор. Докато при ползване на мобилния телефон, е застрашен и животът и на други хора.

Водачите не се признават, че са ползвали телефон, но има необясними ПТП, при светло време, с добра видимост, на сух път, без мокри участъци и пясък, на прав участък от пътя, при които причината най-вероятно е ползването на телефон“, обясни ст. комисар Димов, цитиран от Фокус. Той подчерта, че това е голям проблем в цялата Европа. „Службите на пътна полиция TISPOL организират такива специализирани полицейски операции на територията на Европейския съюз, в това число и в България“, уточни още ст. комисар Димов.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *