Aston Martin отчете най-доброто финансово полугодие в цялата си история. Британският производител на луксозни автомобили, основан още през 1913, е удвоил приходите си в сравнение със същия период на миналата година – 410 млн. лири (443 млн. евро) спрямо 211 млн. през 2016.

Печалбата на компанията за шестмесечието достига 21.1 млн. лири (22.8 млн. евро). Това изглежда твърде скромен показател на фона на конкуренти като Ferrari, които спечелиха 124 млн. евро само за първото тримесечие. Но е чувствително подобрение спрямо миналата година, когато британците бяха 82 млн. лири на червено.

За шестте месеца компанията е продала 2439 автомобила (67% ръст), при това на средна цена от 149 000 лири бройката – с четвърт повече от миналата година. Главната заслуга е на новия DB11, който се радва на завидно търсене. Англичаните се надяват с предстоящи модели като суперспортния Valkyrie и eлектрическия офроудър DBX да увеличат още повече нормата на печалба.

Главният изпълнителен директор Анди Палмър подчерта, че компанията вече три поредни тримесечия е на печалба, което той отдава както на успеха на DB11 и някои специални модели, така и на плана за преструктуриране, стартирал миналата година.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *