Екстремните промени в зимния климат са вече добре познати не само в България, но и из цяла Европа. Силните дъждове, наводненията започват да бъдат все по-чести явления през този сезон, което увеличава количеството на така опасната киша и на още по-опасния лед.

В началото на тази година Nokian Tyres, най-северният производител на гуми в света, представи три нови модела, които допълват висококачествената гама зимни гуми – Nokian WR SUV 4, специално създадена за метеорологичните условия в Европа, и скандинавските гуми без шипове Nokian Hakkapeliitta R3 и R3 SUV.

Новите зимни гуми Nokian WR SUV 4 са специално разработени за шофиране на SUV-ове в Централна и Източна Европа. Те осигуряват най-добро представяне при сняг, киша и силен дъжд. Без значение дали се пътува по скоростни магистрали, в натоварен градски трафик или по красиви планински пътища, усещането при шофиране е контролирано и предсказуемо на мокра настилка и пътища с неравности.

Nokian WR SUV 4 бе отличена със знак за ефективност TUV SUD. Това е доказателство за отличноот качество, удостоверяващо, че тестваните гуми демонстрират по-високи показатели спрямо конкурентните модели, по отношение на качество и представяне. В сравнение с пет премиум конкурентни марки гуми, Nokian WR SUV 4 се справя по-добре по отношение на страничното сцепление на сняг, както и спиране на сняг и лед.

Тази премиум зимна гума също така бе класирана като най-добра в тестове, направени от популярното немско автомобилно списание OffRoad, с позитивни коментари за представянето ? на сняг и лед. Според списанието сред тестваните автомобилни гуми Nokian WR SUV 4, в размер 235/60 R18, са единствените, които поддържат цялостни добри резултати във всякакви условия. Те демонстрират най-доброто спиране на сняг и най-доброто представяне при ускорение, комбинирано с подобрени свойства за лятно време. Здравата и издръжлива структура, комбинирана със специално подсилени страници, гарантира, че гумата е стабилна и ще издържи на всички удари и прорези. Nokian WR SUV 4 се предлага в категории за скорост H (210 км/ч), V (240 км/ч) и W (270 км/ч), а цялостната селекция обхваща 57 продукта, от 16 до 21 инча.

Иновациите в гумата са няколко. Концепцията Climate Grip дава превъзходно представяне на мокри, заснежени и кишави пътища. Насочената шарка на протектора допринася за стабилно усещане при шофиране, предоставя сигурност, висока устойчивост на аквапланинг и ефективен контрол в киша. Състояща се от уникална система от ламели, каучукова смес за зимни условия и насочена шарка на протектора, тази иновация овладява всички форми на зимата с лекота и ефективност. Другата технологична новост са „Снежните нокти“ (Snow Claws), които подсигуряват максимално сцепление на сняг, ефективно се захващат за пътната настилка, когато се кара в мек сняг или на други меки терени. Дизайнът подобрява усещането за шофиране при завиване и смяна на пътните ленти. Полираните основни канали, не само придават на гумата стилен вид, но ефективно премахват водата и кишата от повърхността на гумата. Технологията Aramid Sidewall прави гумата още по-издръжлива. Изключително здравите арамидни влакна в страничната стена на гумата я правят по-издръжлива и сигурна за предизвикателни ситуации на пътя.

Другият модел гума е Nokian Hakkapeliitta. Тя е специално разработена за предизвикателните зимни условия и е най-търсен модел в скандинавските държави, Русия и Северна Америка. Nokian Hakkapeliitta R3 SUV и Nokian Hakkapeliitta R3 могат да бъдат перфектния избор за европейските шофьори, които живеят в планински райони с дълги, снежни зими. Разработени за SUV автомобили, гумите R3 SUV осигуряват мощност и сила. Безкомпромисното зимно сцепление на гумата и лесното управление превръщат пътуването в едно приятно приключение по оживените градски улици или по отдалечените чакълести пътища. Здравата и стабилна структура и технологията Aramid Sidewall предоставя така необходимата издръжливост и защита срещу удари и прорези.

Nokian Hakkapeliitta R3 SUV е налична в 67 различни размера, от 16 до 21 инча. Повечето размери са отбелязани с XL за възможно най-висока товароносимост. Hakkapeliitta R3 SUV са отличен избор за хибридни и електрически автомобили, включително Volvo XC90, BMW X5, MB GLC 350e и Tesla Model X. Зимните гуми без шипове Nokian Hakkapeliitta R3 са най-добрият избор за тези, които ценят отличната безопасност, уникалния комфорт и по-екологичното шофиране.

Стефан Илиев

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *