Според представител на Nissan цените на електрическите превозни средства ще се изравнят с тези на автомобилите с традиционните дизелови и бензинови двигатели само след няколко години – през първата половина на следващото десетилетие.

Японският автомобилен производител прави прогнозата си, като се позовава на проучване, проведено от американската банка Morgan Stanley, в което се посочва, че цените на електрическите автомобили и колите с ДВГ ще се изравнят през 2024 г. Според Nissan обаче, не е изключено този паритет да бъде постигнат дори доста по-рано.

Ръководителят на отдела за електрически автомобили на компанията Ник Томас заяви, че до пет години цената на батериите ще падне под 100 долара за киловатчас, докато по-строгите емисионни стандарти задължително ще доведат до скок в цените на автомобилите с ДСГ. Това, в крайна сметка, ще доведе до паритет в цените.

Томас отбеляза също така, че новите електрически модели на компанията, които ще излязат на световните пазари в началото на 20-те години, ще се продават на много конкурентни цени, на фона на бензиновите и дизеловите модели.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *