Няколко китайски производителя проявяват интерес към Fiat Chrysler Automobiles (FCA), съобщава Automotive News, позовавайки се на вътрешни информатори. В момента ръководството на италианско-американския концерн разглеждало най-изгодното предложение.

Слуховете на усилени преговори се потвърждават от различни свидетели, включително и журналисти, които отбелязват зачестилите посещения на представители на компании от Поднебесната в щаб квартирата на FCA. В същото време източник от самия концерн е потвърдил, че италианско-американска делегация е посетила Китай за среща с ръководството на Great Wall.

По неофициални данни за покупката на FCA освен Great Wall кандидатстват Dongfeng Motor, Geely и GAC. Те се ползват с подкрепата на китайските власти, които напоследък подтикват местните производители да придобиват чуждестранни компании с цел достъп до технологии.

Според последните слухове от Детройт FCA се подготвя за продажба от доста време. Концернът произвежда автомобили под марките Chrysler, Dodge, Jeep, Ram, Fiat, Alfa Romeo, Lancia и Maserati. Преди около 2 години Ferrari получи статут на самостоятелна компания. Предполага се, че преди сделката с бъдещите китайски купувачи същото ще се случи с Alfa Romeo и Maserati.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *