Германското автомобилостроене винаги е било на почит в страните от Източна Европа. Мнозина вероятно биха възразили, че реномето на немските коли се крепи на отминала слава, но това не влияе особено на популярността им на вторичния пазар.

Руският портал Daily-Motor състави класация на най-добрите употребявани германски модели на възраст до три години. Рейтингът е разделен на класове, като за лидер във всеки от тях е избрана най-удачната комбинация между качества и цена.

5. Audi A3

Един от най-малките представители в компактния клас – особено в сравнение с други европейски предложения – блести с надеждност, комфорт и отлична управляемост. Стоманената каросерия осигурява високо равнище на безопасност. Окачването е твърдо. Особено внимание заслужава 2.0-литровата турбодизелова версия с мощност 150 к.с. и максимален въртящ момент 320-340 Нм, която харчи около 4.5 литра на 100 км. От Daily-Motor определят A3 като здрава и икономична кола, идеална за града.

4. Volkswagen Polo

Един от лидерите по продажби в субкомпактния клас на европейския пазар печели точки с прибраните си габарити, ниския разход на гориво, приемливата цена и маневреността. Безопасността е на ниво, а каросерията е поцинкована, така че проблеми с корозията са изключени освен в случаите на калпав ремонт след удар.

3. Volkswagen Golf

Компактният клас неслучайно носи името на този модел. Golf се смята за един от най-сполучливите семейни автомобили в историята, динамичен и солиден избор за всеки, който има деца. Модулната платформа, на която е построен бестселърът на Volkswagen, позволява намаляване на теглото и разхода на гориво. Също като при Polo каросерията е поцинкована, така че ръжда може да се очаква най-рано след 10 години.

2. Volkswagen Touran

През последните години по-просторният роднина на Golf редовно заема призови места в класациите за надеждност и продажби в класа си. Седемместната модификация е идеално решение за по-големи семейства. Отличава се с много добра управляемост, практична конструкция и здравина.

1. Audi Q7

Мощните двигатели, прекрасните ходови характеристики и богатото оборудване превръщат голямото SUV на Audi в лидер в сегмента. Надеждността също заслужава висока оценка. Q7 изобщо не е евтино удоволствие, но моделът оправдава цената си, още повече, че е по-евтин от конкуренцията, пише Факти.бг.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *