Датският дизайнер Хенрик Фискер показа първия модел на своята нова фирма Fisker Inc. Това е електрическият седан EMotion, който ще трябва да се конкурира с Tesla Model S. Машината трябва да се появи на пазара през 2017 г., като освен впечатляващ външен вид ще предлага и едни от най-добрите технически показатели сред електромобилите.

Името на модела всъщност представлява игра на думи. От една страна – емоции (emotion), а от друга придвижване на електричество (e-motion). Дизайнът прави впечатление с вдигащите се нагоре врати тип „крила на пеперуда” и агресивната си предница с бумерангообразни светодиодни фарове. В конструкцията на Fisker Emotion са изпозвани карбон и алуминий, като впечатление прави и късото разстояние между двете оси.

Като цяло екстериорът на електромобила с 4 врати до голяма степен напомня този на Tesla Model 3, което вероятно ще доведе до нови обвинения в плагиатство срещу Фиксер. Самият той предпочита засега да запази в тайна интериора, но разкрива, че задният ред седалки е доста просторен.

Основният източник на енергия във Fisker Motion е графенова батерия, разработена от падразделението Fisker Nanotech. Напълно заредена тя трябва да стигне за пробег от 644 км. Това е с почти 120 км повече от разстоянието, което може да преодолее топ-версията на Tesla Model S. Максималната скорост на спортния електромобил е 294 км/ч.

Известно е още, че EMotion ще получи пълноценен автопилот, кото е разработен от един от партньорите на Fisker Inc. Знае се още, че компанията готви и втори електрически модел, който ще бъде далеч по-достъпен като цена

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *