Министерството на икономиката, търговията и промишлеността на Япония съвместо с комитет от Министерството на земята, инфраструктурата и транспорта на страната представиха пътна карта, предназначена за създаването и популяризирането на летящи автомобили.

По информация на изданието Response, изпитателните полети на новия вид техника в Япония ще стартират още през тази година. Производството на готовите транспортни средства трябва да започне през периода 2020-2023 г., като готовите летящи автомобили ще бъдат представени на световното изложение Expo в Осака през 2025 г. Масовото те трябва да навлязат през 2030 г.

Летящите автомобили ще бъдат използвани за превоз на товари и хора в градовете, както и в селските райони. Новият транспорт ще се използва активно и от спасителните служби, а също така и за развлекателни цели. За реализиране на проекта, в Япония ще бъдат разработени стандарти за безопасност на летащите автомобили и за тяхната техническа сертификация. Специално внимание ще бъде обърната на усъвършенстване на системите за антономно управление и за използване на електрическа тяга.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *