Porsche Cayenne Coupe дебютира пред света не много отдавна, като за момента се предлага в стандартна и Turbo модификация. Очаква се, обаче, SUV-купето да се сдобие с още няколко версии, при това – съвсем скоро.

От изданието Motor Trend коментираха информация, за задаващ се Porsche Cayenne Coupe GT. Според тях, става въпрос за модификация, която ще получи 4-литрови битурбо V8 на Lamborghini Urus. Мощността му в германския модел се очаква да е сходна с тази при „италианеца“ – около 650 конски сили.

Информацията, по думите на Motor Trend, идва от сигурен източник от Lamborghini, докато от Porsche все още няма коментар по темата „GT и Cayenne“.

Индикацията GT по принцип се използва при леките коли на германците, като GT1, GT2 и GT2 са за 911, а GT4 е за Cayman. Двубуквените съчетания показват в коя категория участват състезателните версии на машините за пистови състезания.

Много е вероятно новият вариант на Cayenne Coupe да е с надпис GT5, който е патентован от Porsche, но все още не се използва никъде. Каквото и да е означението, очаква се новата мощна и спортна версия на кросоувъра да е с по-различно окачване, по-мощни спирачки и по-олекотена.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *