Проф. Янаки Караджов е микробиолог и еколог. През последните три десетилетия практикува апитерапия – лечение с пчелни продукти. Преди почти 25 г. професорът се сблъсква със страшната диагноза рак на дебелото черво. Следва сложна операция, при която са отстранени 70 см от колона му. След нея проф. Караджов е трябвало да се подложи на химиотерапия, която обаче той отказва. Защото решава, че със знанията си може да си помогне сам и да открие лек срещу рака.

Така професорът започва самолечение със зелев сок, приготвен по негова рецепта. Повече за лековитата напитка, която повишава имунитета и бори болестите, разказва проф. Янаки Караджов. „Още преди, когато ми поставиха диагнозата, аз бях убеден, че ракът всъщност е хронична вирусна инфекция. При това положение да ти правят химиотерапия, е пълна глупост, защото лечението ще омаломощи най-ценното в човешкия организъм – имунитета. Затова я отказах“, разказва специалистът. Тогава онколожката му казала: „Абе, Караджов, ти ще се самоубиваш ли?“. Микробиологът обаче ѝ отвърнал, че няма да се самоубива, а ще създаде препарат, който да засили имунитета му, защото само той може да го измъкне от това състояние.

Тогава проф. Караджов създава рецептата си за силен имунитет. „Използвам лактобацили, защото са мощни имуномодулатори. Но не ги взимам от този, който е в киселото мляко, а от негов родственик – лактобацилус плантарум. На него дължим чудесни туршии, кисели краставички и кисело зеле. Той се намира в самите растения“, обяснява професорът.

Решава да накладе зеле, но по специална технология. „Във всички кулинарни книги пише, че солта трябва да е 5 на сто, но когато е така – не можеш да пиеш големи количества зелев сок, защото се вдига кръвно и се уврежда сърцето. Затова аз слагам до 0,9 на сто, и то морска сол, която има малка част натриев хлорид“, посочва проф. Караджов. Той слага в бидона зелките нагоре с кочана, като го цепва леко. „За да стане хубав сокът, слагам и 2-3 ябълки, дюли, царевица. Задължително добавям и една червена зелка и после чакам да ферментира около 21 дни“, обяснява микробиологът. След като зелевият сок е готов, той слага в него „главното си оръжие“ – 370 грам прополис на прах. „След това добавям хрян, защото той убива вирусите. Може да се замени и с джинджифил. С всички тези добавки сокът се консервира и може да изтърпи и 10 години“, категоричен е проф. Караджов. Със своя зелев сок той помогнал на стотици хора, без да им взима и стотинка.

И до ден днешен болни от рак търсят професора заради рецептата му. „Непрекъснато ме търсят, по 15 души дневно, дойде ли някой раково болен – му давам по една туба от сока. Още тогава си казах, че няма да взимам пари от болен от рак“, казва проф. Караджов. По думите му този сок трябва да се пие, докато човек оздравее. През последните години броят на онкоболните у нас рязко се е увеличил. „Защото вкараха ГМО в България, от това се увеличи ракът. Затова аз не купувам хляб и си правя от лимец вкъщи. Не трябва да ядем пшеница и всичко, направено от нея като сладкиши. Яжте лимец и овес и няма да сте болни“, категоричен е проф. Караджов. Според професора лековитият зелев сок ще ни помогне дори ако не сме онкоболни. „Няма да имате грип, хрема и куп болести, ще се повиши имунитетът ви“, казва той.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *