Новият Jaguar XE бе представен от британската компания Jaguar Land Rover. Автомобилът е с подобрен екстериор, изцяло нов интериор и интуитивни нови технологии, надграждайки красивите пропорции на оригиналния модел. Новият обновен екстериорен дизайн придава на XE по-целеустремен и самоуверен вид. Това е развитие на оригиналния модел, в който личи стремеж към още по-спортно излъчване, със съвременни дизайнерски щрихи, вдъхновени от спортния автомобил F-TYPE. XE изглежда по-широк и по-нисък от преди, с по-големи отвори отпред, дръзки графични линии и атлетични форми, загатващи за динамиката и усъвършенстваната аеродинамика на автомобила.

Новите изцяло LED предни фарове с впечатляващите дневни светлини с J-образен контур, създават още по-целеустремен външен вид. Задната част на автомобила е с нов дизайн на бронята и по-тънки изцяло LED светлини с обновена характерна графика, която акцентира върху визуалната ширина на автомобила.

За още динамичен характер, моделите R-Dynamic включват допълнителни елементи в екстериорния дизайн, включително изваяни повърхности, вдъхновени от малките крила на самолетите, детайли от тъмна мрежа на задния дифузьор и алтернативни стилове джанти. В интериора спортните препратки продължават със седалки в спортен

стил с контрастен шев, пера за смяна на предавките в цвят Satin Chrome и прагове на вратите R-Dynamic. Личи широката употреба на меки на допир материали, първокласни фурнири и изцяло нови облицовки на вратите. Луксозният и технологичен интериор на новия XE осигурява повече комфорт, качество и свързаност за всички пътници. Всеки един аспект в купето е усъвършенстван за повече удобство, подобрени места за съхранение на вещи и увеличен комфорт за пътниците.

Заимстваните от F-TYPE селектор на предавките SportShift и превключвател JaguarDrive Control са разположени на обновената централна конзола. Новият волан е като при електрическия I-PACE, съдържа невидими преди да светнат графики и капацитивни бутони за интуитивен контрол на основните функции. XE е най-интелигентният и най-свързаният автомобил на Jaguar досега. Информационно-развлекателната система Touch Pro Duo на Jaguar, като при I-PACE се появява за първи път чрез два елегантно интегрирани сензорни екрана с висока резолюция. Безжично зареждане на устройства и технологията Smart Settings също са за първи път при XE.

Първото в сегмента вътрешно огледало за обратно виждане ClearSight подобрява безопасността и удобството, като осигурява на водача свободен изглед към пътя отзад. С помощта на обърната назад широкоъгълна камера системата подава изображения към екрана с висока резолюция върху вътрешното, безрамково огледало за обратно виждане – високите пътници отзад, затруднената видимост или дъждът не са никакво препятствие при маневриране.

Олекотената конструкция на каросерията на Jaguar XE, с увеличено съдържание на алуминий, продължава да играе основна роля за прецизното управление, изключителната безопасност и икономичност. Алуминият съставлява 75 % от каросерията и се съчетава с утвърдени системи за задвижване на задните или на всички колела, окачване с двойни носачи отпред и тип Integral Link отзад плюс някои от най-модерните двигатели на Jaguar за динамично управление и производителност.

Стандартно оборудване при всички модели на XE са динамичният режим усилва спортния характер на автомобила с по-бързи смени на предавките, по-директна отзивчивост на педала на газта и по-тежък волан. Водачите могат да променят усещането при шофиране още по-лесно благодарение на опционалната система Конфигурируема динамика. Тази функция им позволява да конфигурират автомобила според личните си предпочитания, като изберат настройки Comfort или Dynamic за двигателя, скоростната кутия и кормилното управление от централния сензорен екран. Когато присъства в спецификациите, функцията Адаптивна динамика непрекъснато регулира амортисьорите, за да предоставя оптимален баланс между комфорт и финес във всеки един момент и при всякакви условия.

Новият XE съдържа автоматична трансмисия като стандартно оборудване и се предлага във варианти със задвижване на задните и на всички колела. Модерната система на Jaguar за задвижване на всички колела (AWD) с въртящ момент при поискване и технологията Intelligent Driveline Dynamics поддържат усещането и пъргавината, характерни за задвижването на задните колела на XE, като същевременно подобряват динамиката, тягата и увереността на водача при всякакви метеорологични условия. Бензиновият двигател с 300 к.с., оборудван със задвижване на всички колела, ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,4 секунди. Новият XE е наличен с гама екологични и икономични бензинови и дизелови двигатели Ingenium. 2,0-литровият бензинов Ingenium е наличен с 250 к.с. и 300 к.с., докато икономичният дизелов Ingenium със 180 к.с., предоставя 430 Нм въртящ момент и разход на гориво от 4,9 л/100 км.

Спецификациите за първото ниво на оборудване на Jaguar XE сега съдържат автоматична трансмисия, 18-инчови джанти, електрически кожени седалки, изцяло LED предни фарове и задни светлини с обновена характерна графика, помощ при паркиране на преден и заден ход, камера за обратно виждане и асистент за придържане в лентата. Клиентите могат да избират между нива на оборудване S, SE и HSE, като всяко от тях е налично и със спортен облик R-Dynamic.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *