Volkswagen публикува нови скици на следващото поколение на най-успешния си модел – Golf. За първи път германският производител показва интериора на автомобила, докато екстериорът вече не е тайна, тъй като прототипи на хечбека на няколко пъти бяха забелязани без никакъв камуфлаж.

Ако се съди по изображението на салона, то новият Golf на практика ще остане без никакви механични бутони и превключватели. Интериорът на модела е в стила на новия VW Touareg с два големи сензорни дисплея – единият е за приборите, а другият за мултимедийния комплекс. Управлението на климатика ще се извършва единствено от централния екран.

Първоначално във Volkswagen планираха да покажат осмата генерация на бестселъра си на автосалона във Франкфурт през септември, но заради проблеми с електронните системи и работата на мултимедийната система премиерата беше отложена за ноември, а началото на производството – за февруари догодина.

Въпреки скорошната поява на нова генерация на модела, той си остава един от най-популярните в света. За 2018 г. VW Golf заема 6-о място по продажби, като неговият резултат е 790 567 бройки.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *