Харчове, свързани с пари, проблеми с децата или на работното място… Това са част от нещата, за които съпрузите се карат по време на своя летен отпуск. Според проучване на „Travel and Leisure“, често споровете между двамата възникват и заради това къде точно са избрали да почиват, къде са се снимали и кои точно снимки трябва да се споделят в социалните мрежи.

Общо 54% от участниците са посочили, че са имали конфликт с половинката заради това, че единият е загърбил почивката и през по-голяма част от отпуска е продължил да работи. Затова един от основните проблеми, поради които се карат съпрузите, е работата.

Почти половината от запитаните са си признали, че отделят време за работата си по време на почивка, дори по няколко пъти на ден, което е страшно дразнещо за другия. Нито един от участниците не е отговорил, че е изключил служебния си телефон и не е отговарял на запитвания на колеги, свързани с работния процес.

Над 95% от анкетираните също са посочили, че всяко лято си планират само 1 седмица отпуск за море или планина. Две трети пък са признали, че понякога си взимат и повече дни, но по средата се налага да се върнат отново на работа заради някакъв проблем, който само те могат да разрешат.

Общо 47% от почиващите, които по неволя са работили, са отговорили, че е трябвало да го направят заради спешни въпроси, които не търпят отлагане. Едва 19% съобщават, че харесват работата си и не им пречи, ако ги притесняват по време на техния отпуск.

В проучването на Международната консултантска компания участват 1070 души, голяма част от които явно нямат пълноценна почивка през лятото.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *