Германската полиция задържа 120 спортни автомобила, за които се предполага, че са участвали в пътно състезание, преминаващо през голяма част от Европа. Колите от марките Porsche, Lamborghini, Audi, BMW и др., са спрени в четвъртък вечерта на магистрала A20 в североизточната част на страната.

Този аутобан е без ограничение на максималната скорост. Загрижени шофьори са се обадили в полицията и са съобщили, че по него се движат коли с над 250 км/ч. Повечето от машините са с норвежкия номера, като са облепени със стикери на състезанието, в което участват – Eurorally.

Според сайта на надпреварата, участието струва до 799 евро, като се състои от 4 етапа. То стартира в Осло (Норвегия) и финишира в Прага (Чехия). Вторият етап е бил от Кил (Германия) до Шчечин (Полша), като именно той е прекратен от полицията.

Организаторите на Eurorally твърдят, че това не е състезание, а „събитие за автомобилни ентусиасти“. В края на всеки етап участниците участват в партита, като най-голямото е след финала в Прага. Тогава ще бъдат наградени и победителите в различните класове.

От германската полиция обявиха, че са започнали разследване дали събитието може да бъде квалифицирано като „незаконно състезание“. В страната вървят масови проверки за нелегални улични надпревари с автомобили, като вече няколко човека са арестувани, а колите им са конфискувани.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *