Шведският холдинг NEVS, който придоби фалиралия Saab през 2012 г., организира търг за последния седан 9-3, произведен в завода на компанията в Тролхетан. Колата ще бъде показана на фестивала на музея на марката този уикенд.

Това е поне третият Saab, който се кичи с прилагателното „последен“ през отминалите 6 месеца. В края на 2018 г. италиански дилър пусна в продажба черно комби 9-3 на 90 км за €31 000, а през февруари в шведски сайт за обяви се появи оферта за сребрист 9-5 на 7 000 км за €21 269.

Колата, за която NEVS ще организира наддаване, обаче е малко по-различна. Сребристата 9-тройка е сглобена през 2014 г., когато производството на модела в Трохетан е възобновено за кратко преди новият собственик на марката да загуби правата върху нея.

От последната партида са сглобени общо 420 автомобила – всичките от оригинални части от около 400 доставчици. Един от тях явно е бил запазен във фабричното си състояние и сега отива на търг с пробег от едва 5 км.

9-тройката е от модификацията Aero Turbo. Оборудвана е с 2.0-литров турбодвигател с мощност 220 к.с. и максимален въртящ момент 350 Нм, съчетан с шестстепенна автоматична трансмисия. Търгът ще се състои по-късно през годината, когато ще бъдат обявени и повече подробности за колата.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *