Със своя независим, уверен и дори агресивен външен вид VW Arteon определено прави впечатление. Единственото разочарование обаче е мощността – най-ексклузивната версия на модела разполага само с 280 к.с., което изглежда твърде скромно на фона на високото оборудване на конкурентните модели на Audi, BMW или дори Kia. Все пак, от Волфсбург имат правилното решение на този проблем – нов VW Arteon R е твърдо планиран за лятото на 2020-а.

Място за спекулации, разбира се, не липсва. Очаква се Volkswagen да използва стандартното при R-моделите задвижване на четирите колела 4Motion, както и подобрена версия на 2.0-литровия си четирицилиндров двигател, с който е оборудван сегашният Golf R с мощност от 310 к.с. Докато този тип мотор изглежда като единствената алтернатива, за да бъдат покрити стандартите за отделяне на вредни емисии в Европа, едва ли VW Arteon R с четири цилиндъра ще задоволи клиентите на американския пазар.

Именно по тази причина не е невъзможно за САЩ да бъде представен отделен вариант на VW Arteon R с VR6 – в края на краищата, VW може да се похвали с много опит този тип двигатели. Външният вид на дългоочакваната спортна версия е не по-малко секретен. Очакват се големи въздухозаборници с къси LED дневни светлини, алуминиеви джанти и спортен бодикит, които да придадат на VW Arteon R дължимия престиж. Отговорите на всички тези въпроси относно двигателя и дизайна трябва да бъдат дадени през лятото на 2020-а, когато топ моделът на горния клас на Волфсбург ще бъде представен заедно с фейслифт и ловно комби.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *