Новата Lada Niva ще бъде напълно различна от сегашния модел. Или поне това указват патентните изображения на следващия всъдеход, които са публикувани в базата данни на Федералния институт за индустриална собственост на Русия.

Както можете да видите на изображенията, автомобилът ще изглежда в духа на кросоувъра XRay и семейството на Vesta и ще е с огромен просвет. Като цяло, SUV ще стане по-брутален и утилитарен.

Феновете на АвтоВАЗ, които следят внимателно всички новини ще забележат, че автомобилът почти напълно повтаря дизайна на концепта Lada 4 × 4 Vision, представен през 2018 година.

Стив Матин, шефът дизайнер, който заедно със своите сътрудници стои зад новия облик на автомобила, бе споделил преди време, че е изправен пред трудна задача – да модернизира автомобила чрез интегриране на „нова ДНК” в него, тъй като сегашното му поколение е разработвано преди 40 години. В същото време джипът трябва да остане разпознаваем.

Според информациите, новата Нива ще се появи през 2020-2021 година. Според слуховете, тя ще бъде изградена на платформата Renault – Nissan CMF-B, която от години се използва активно в моделите на френско-японския концерн. На нея ще бъдат изградени и новите Juke и Logan.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *