Компанията JAC обяви пускане на нов електрически кросоувър, който в Китай ще се произвежда съвместно с германския концерн Volkswagen. При определени условия, батериите на електромобила ще се зареждат веднъж седмично.

Кросоувърът се казва JAC iEVS4, като е оборудван със силов агрегат от 3-о поколение, който е разработен от специално подразделение на китайската компания. От JAC не разкриват техническите характеристики на модела, но все пак съобщават, че с пробегът му е 470 км. Според инженерите на JAC, ако колата се ползва само в градски условия, тя трябва да се зарежда веднъж на 7 дни.

Литиево-йонните акумулатори имат капацитет 66 кВт/ч и са снабдени с блок за течно охлаждане, благодарение на който работната температура се движи в диапазона 10-35 градуса. Зареждането на батериите от 30 до 80% отнема 30 минути, а за попълване на пробег от 80 км са нужни само 10 минути. Официално обявеният ресурс на акумулаторите е 1 000 000 км.

На местния пазар JAC iEVS4 излиза в 4 нива на оборудване, като топ-версиите ще получат всички познати електронни асистенти. Освен това, кросоувърът ще бъде оборудван с мултимедиен комплекс с операционна система от ново поколение, която позволява с гласови команди да се управляват не само звука и навигацията, но и климатика.

Според стратегически план на JAC Motors, през 2025 г. около 30% от продаваните модели на пазара в Китай трябва да бъдат електрически.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *