Audi няма да разработи следващо трето поколение на спортния си модел R8. Информацията бе потвърдена от Петер Мертенс, технически директор в компанията, в интервю за изданието Car and Driver. Според Мертенс все още е рано R8 да бъде напълно забравено, тъй като автомобилът има бъдеще на пазара поне още няколко години. Въпреки решението на марката от Инголщат, техническият директор не изключва възможността за промяна на това решение.

Не е ясна причината, но се предполага, че все по-малкото търсене на модела има главна роля за този ход. Данни, изготвени от Carsalesbase, показват, че през 2011 г. в САЩ са реализирани 1145 продажби на R8, докато през изминалата година те са били само 772. Спад се наблюдава и за европейския пазар, където през 2008 г. са продадени общо 2935 автомобила, а през 2017 г. – 1366.

Не е изключено по-нататъшната разработка да бъде прекратена и заради по-строгите екологични мерки, което от своя страна би означавало, че от Audi ще насочат усилията си в създаването на нови plug-in хибриди и електромобили.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *