Екипът на Ферари ще обжалва наказанието на Себастиан Фетел в Гран при на Канада. Това заяви говорител на тима пред германската агенция DPA.

Скудерията има срок до утре (96 часа след състезанието) да реши дали да обжалва санкцията. И явно в Маранело ще го направят.

Основният проблем в случая обаче е, че по принцип такива наказания не могат да бъдат оспорвани. Точка 17.2 от спортните правила постановява, че санкциите, наложени по член 38.3, подточки от a до g не могат да се обжалват. А наказанието на Фетел е според подточка а – 5 секунди.

По този повод италианският журналист Лео Турини пише в своя блог, че се съмнява, че обжалването на Ферари ще може да се случи. И то поради официални причини. А именно невъзможността такова наказание да се оспорва.

Спортният директор на F1 Рос Браун заяви, че не иска да дава мнение относно наказанието, защото би било грешно човек на неговата позиция да го прави. Той добави, че има голям респект към стюардите. Но разбира колко трудно е за феновете на спорта да видят как победата на Фетел е била отнета.

„Може би ще бъде полезно да работим с ФИА върху различни възможности и методи, които да позволят на стюардите да обяснят своите решения на феновете и как са стигнали те до тях.“, каза още Браун.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *