Нико Хюлкенберг заяви, че най-вероятно ще остане в екипа на Рено и през 2020 г. Договорът му по принцип изтича след края на този сезон, като германецът очаква той да бъде удължен.

Хюлкенберг дойде във френския тим през 2017 г. от Форс Индия. От тази година той има за съотборник Даниел Рикиардо, който напусна Ред Бул, пише ClubS1. Австралиецът подписа 2-годишен контракт с Рено и ще кара за екипа от Енстън поне до края на 2020 г.

„За мен нищо не е сигурно, но мисля, че е много вероятно да остана в тима на Рено“, каза Хюлкенберг на Хокенхайм днес. Той също така призна, че представянето на отбора от началото на сезона не е това, на което в Рено са се надявали.

„Мисля, че е честно да кажем, че досега през сезона не можем да сме напълно доволни от постигнатото, коментира Хюлкенберг. – Имахме много проблеми и пропуснахме да запишем по-добри резултати. Освен това не сме там, където искаме да бъдем по отношение на скоростта и темпото ни на развитие.“

Според Нико обаче тимът има голям потенциал и той иска да остане в екипа ако има тази възможност. В момента Рено е на 5-о място в класирането при конструкторите, като изостава на 21 точки от Макларън.

Споделете или харесайте в социалните мрежи:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *