Състоянието на Хейдън остава критично, Роси: Форца, Ники! Всички сме с теб

 

Шампионът на MotoGP за сезон 2006 Ники Хейдън продължава да бъде в критично състояние след инцидента, който претърпя в сряда. Той бе блъснат от автомобил, докато кара колело с приятели в италианския град Римини.

Малко след 17:00 часа българско време в четвъртък отборът на Хейдън в Супербайк шампионата, където понастоящем се състезава, излезе с информация, в която потвърждават, че състоянието му е изключително деликатно и не могат да бъдат направени никакви прогнози. От САЩ са пристигнали майката и брата на шампиона, докато баща му е останал вкъщи заради сърдечни проблеми.

Последната официална информация към петък сутринта е, че състоянието на Ники Хейдън остава непроменено и много сериозно, но „ситуацията е стабилна“.

Веднага след инцидента Хейдън е постъпил в местната болница, но скоро след това е транспортиран до най-голямата болница в град Чезена. Състоянието му все още не позволява да бъде опериран и той е поставен в изкуствена кома.

Според италианските медии шампионът е със сериозни травми в главата и гръдния кош, а от болницата допълват, че той e получил оток на главния мозък и допълнителни фрактури, включително и на крака си. Инцидентът стана в сряда следобед, а промяна в състоянието му оттогава не е настъпила, съобщават от болницата.

Ето какво написа Валентино Роси:

„Ники е един от най-големите приятели, които съм имал на пистата. Ние бяхме съотборници в неговата дебютна година през 2003-а, когато той бе много млад. Сезонът приключи със световната титла за мен и неговият първи подиум на „Филип Айлънд“.

След няколко години ние се борихме за шампионата до последния кръг във Валенсия, където за мое нещастие, той взе световната титла. След състезанието си стиснахме ръцете и се прегърнахме. По-късно отново станахме съотборници по време на трудните години в Ducati.

Най-добрият ми спомен с него е когато дойде и ми стисна ръката след състезанието във Валенсия през 2015 година. За него това бе краят с MotoGP, а аз тъкмо бях изпуснал десетата титла. Неговата подкрепа е едно от малкото позитивни неща, които ми останаха от онзи ден. Форца, Ники! Всички сме с теб“.

MOTO GP, СПОРТ