Маркес стартира на „Муджело“ по-уверен след тест с нови гуми

 

Настоящият световен шампион в MotoGP Марк Маркес изгуби битката за подиум на „Льо Ман“ преди две седмици след втора катастрофа за изминалите пет кръга до момента, но ще стартира доста уверен новия уикенд пред родната публика на Валентино Роси.

Дни преди старта на състезателния уикенд на „Муджело“ Маркес проведе полезен еднодневен тест в Монтмело с предните гуми, които ще има на разположение в Италия. Непосредствено преди подготовката му той научава и тъжната вест за Ники Хейдън.

„Подготвяхме се да тръгнем към Монтмело, когато научихме ужасната новина, че Ники Хейдън е починал. Той бе страхотен пилот и невероятен човек. Един от първите ми спомени с него бе, когато аз бях на 15 години, а той тъкмо бе станал световен шампион.

Участвахме в едно събитие заедно, моят английски език бе много слаб и той се опита да говори испански, но резултатът беше комичен. Той се отнасяше към мен като по-голям брат. Миналата година споделихме един гараж в Австралия. Както за семейството му, мотоциклетите бяха и негова огромна страст и той ще остане в сърцата на много хора“, сподели Маркес, цитиран от Sportal.

Колкото до проведения тест той разкри, че фокусът му е бил върху предната гума за „Муджело“ и настройките на машината: „Усещането бе по-стабилно по време на обиколките. Все още не знаем как би проработила идеята ни по време на цялата състезателна дистанция, но определено се чувствам по-спокоен и оптимистично настроен преди кръгът на „Муджело“.

MOTO GP, СПОРТ