Отборът на „Макларън“ пред раздяла с „Хонда“

 

Тимът „Макларън“ във Формула 1 е пред раздяла с доставчика на двигатели „Хонда“. Това става ясно от изказване на боса на тима Зак Браун преди неделната Гран при на Канада.

„Три години проявявахме невероятно търпение, каза той. – Непрекъснато ни даваха надежди, че следващата версия на двигателя ще е по-добра, а става точно обратното. Вероятно ще трябва да търсим друго решение.“

Думите на шефа се подкрепят и от звездата в отбора Фернандо Алонсо. „Замислям се сериозно дали да остана в отбора, казва той. – Ще изчакам до преполовяването на шампионата. Имаме прекрасна кола и пълен провал с мотора. Той е с 90 конски сили по-слаб от останалите и абсолютно ненадежден. А аз искам конкурентна кола, защото амбициите ми са да спечеля още една световна титла.“

Според наблюдателите на Ф1 „Макларън“ ще се раздели с японците далеч преди края на шампионата. От британския тим вече дори водели преговори с „Мерцедес“, с чиито двигатели да завършат сезона.

Фернандо Алонсо също не стои със скръстени ръце. Той вече обмисля бъдещето си с друг отбор. Според Autosport той вече е имал няколко разговора с шефовете на „Рено“ и не е изключено догодина да кара за французите.

FORMULA 1, СПОРТ