Лоренсо готов да изчака до средата на сезона, за да преподпише с Ямаха

Трикратният световен шампион в кралския клас Хорхе Лоренсо заяви, че е готов да изчака до средата на сезон 2016 в MotoGP, за да подпише своя нов договор със заводския отбор на Ямаха. Контрактът на защитаващия титлата си от сезон 2015 година пилот изтича в края на 2016. Лоренсо и шефът на отбора Лин Джарвис заявиха недвусмислено, че гледат към преподписване. Дори Джарвис описа това като приоритет за японския производител, имайки предвид факта, че от Дукати изразиха своите намерения към испанския пилот.

„Готов съм, ако трябва да изчакам до средата на сезона, за да преподпиша. Винаги сме процедирали така. Но ако можем да издърпаме това нещо на по-ранен етап, за да мога да карам по-спокоен и съсредоточен ,знаейки, че ще остана с отбора, би помогнало на мен и на тима. Не сме започнали разговори все още, но вероятно скоро и това ще стане“, заяви Лоренсо.

Той говори и за смесените емоции след предсезонните тестове, като на „Сепанг“ той доминираше с над секунда пред всички останали, но на „Филип Айлънд“ нещата стояха по коренно различен начин, изпитвайки трудности да записва добри времена:

Тестът на „Филип Айлънд“ беше доста странен. Времето и дъждът не ни позволиха да видим истинския си потенциал. Може би не бяхме толкова бързи, колкото на „Сепанг“, но съм сигурен, че реалните времена щяха да са по-бързи от това, което показва класирането сега. Тази година някои трасета ще бъдат трудни за нас, но имаме мотор, който може да се бори за титлата още от първото състезание.

Я СПОРТ