Borgward с нови SUV идеи в Женева

Германският бутиков автомобилен производител Borgward представя в Женева два близки до производствено ниво прототипи в SUV сегмента, които се надява да намести в жестоката конкуренция в класа. След като се завърна на международната сцена през септември миналата година с BX7 SUV, сега компанията слиза в по-долния подклас с BX5 и Projekt BX6 TS.

И двете машини са в почти завършен вид, като от Borgward уверяват, че прототипите са изградени с практически достъпни технологии и промените в производствените варианти няма да са особено много. BX5 ще се цели в средноразмерните SUV с хибридна система от двигател с вътрешно горене и електромотор, генериращи заедно мощност от 258 к.с. Неговият побратим Projekt BX6 пък удивително напомня на Х6 серията на BMW в дизайна на задната част на автомобила. Той ще е и доста по-мощен със своите 422 к.с., също произведени от хибридна конфигурация.

1456840123_2_559x-

И двата модела разполагат с електронно задвижване на четирите колела, което осигурява според производителя „впечатляващо представяне и изключително добър разход на гориво“. От Borgward също така уточниха, че вече имената на всичките им модели за изложения ще започват с идентификацията Projekt.

НОВИНИ