Mazda MX-5 Miata съблече двигателя си в страхотно видео

 

Mazda MX-5 Miata е страхотен автомобил, не е тайна за никого. Нито фактът, че нейният 1.6-литров двигател доставя максимално удоволствие, когато сте зад волана. Хората обаче често не се замислят колко сложна е технологията под капака и каква инженерна мисъл е трябвало да бъде вложена, за да се стигне до крайния продукт.

Алекс Мур от How a Car Works се е погрижил да предостави една уникална възможност на всеки запален по автомобилите. Да проследи процеса по пълното разглабяне на този двигател, но по доста по-нестандартен начин.

Разглабяния на двигатели в мрежата има хиляди. Сръчен майстор с доволен набор от инструменти показва кое-къде се намира и как се сваля. В това няма нищо лошо. Но видеото на Мур е истинско произведение на изкуството и не спестява абсолютно нищо. Компонент по компонент ще видите „събличането“ на агрегата, без в кадър дори за секунда да попадне човешко същество.

Може би се досещате, че подобно видео изисква будистко търпение и много прецизна работа. Мур споделя пред колегите от Jalopnik, че заснемането му е отнело 15 дни и повече от 2500 снимки, а в това дори не се включва монтажа. Но, когато човек прави нещо с любов, то си личи от пръв поглед.

ТЕХНОЛОГИИ