Роси: Да мисля за титлата не е много умно сега

 

Валентино Роси призна, че да мисли за скъсяването на дистанцията с временния лидер в MotoGP Марк Маркес в момента няма да е умен ход предвид проблемите, които има мотоциклета на Yamaha в момента. Въпреки че в началото на сезона Доктора бе лидер за кратко, сега – два кръга, след като шампионатът бе преполовен, той изостава с 33 точки спрямо Маркес.

В Австрия – най-пресният пример за слабостите на Yamaha – Доктора финишира седми, не само зад съотборника си Винялес, който бе категоричен фаворит за титлата, а и зад сателитния пилот на Yamaha Йоан Зарко.

„Не е много умно да мислиш за спечелването на шампионата, когато си седми. Първо трябва да бъдеш конкурентен“, коментира Роси. „Зарко е щастлив, защото той победи мен и Маверик, но ако аз финиширам пети, няма да съм щастлив. Първата половина от състезанието на „Ред Бул Ринг“ бях до Honda и Ducati, докато втората половина – със Зарко и Винялес и осъзнах колко много ускорение губехме в сравнение с другите, когато задната гума се разпадаше“.

Обратно на мнението на Винялес пък, Роси заяви, че проблемът с шасито на конструктора ще се реши с нов вариант: „Имаме нужда от помощ от Япония. Честно казано, ако имаме състезание след час отново в Австрия, няма да знам какво да променя, защото направихме всичко възможно, за да разрешим проблемите си и се издънихме. Решението трябва да е в бокса“.

MOTO GP, ЛИЦА