Рекорден брой фенове за Спа са присъствали през уикенда

 

Рекорден брой зрители са посетили Гран при на Белгия за целия уикенд от петъчните тренировки до неделното състезание. За трите дни по трибуните и зелените площи са присъствали общо 265 000 зрители.

Това е с 11.8% повече спрямо миналия сезон и рекорд в историята на пистата Спа. Смята се, че основната причина за това е Макс Верстапен, за чийто фенове в Холандия пистата Спа е най-близката.

Принос за това има и обновения Фестивал за феновете, включващ телевизионен канал, посветен на привържениците, музика на живо, симулатори, питстоп предизвикателства, съревнования сред почитателите, които дават на победителите достъп до Падок клуба и др.

„Рекордният брой фенове, който дойдоха на Спа, е много радващ и показва, че Формула 1 може да наелектризира привържениците си и да увеличава аудиторията си, коментира шефът по комерсиалните въпроси на F1 Шон Брачес. Страхотно е да видим този ентусиазъм у привържениците във Фен зоната тук в Белгия. Както казахме още от началото на сезона, искаме да следваме този модел, тъй като F1 трябва да бъде по-близо до феновете.”

FORMULA 1, СПОРТ