Довициозо заяви, че сега наистина се чувства претендент за титлата

 

Андреа Довициозо не се числи към младите таланти на стартовата решетка на MotoGP – напротив – 2017-а е десетата му година в кралския клас, но едва сега той е способен да открие пълния си потенциал. Италианецът прави зашеметяваща кампания този сезон, записвайки четири победи само за три месеца (б.р. първата му победа за сезон 2017 е през юни на „Муджело“) – единственият пилот до момента с подобна бройка за 2017-а. Любопитното в кариерата на 31-годишния Дови е, че за изминалите си девет години в шампионата той финишира първи едва два пъти.

Като свой плюс тази година пилотът на Ducati изтъква и известното подценяване от страна на конкуренцията в лицето на Марк Маркес (Honda), Маверик Винялес (Yamaha) и дори Валентино Роси (Yamaha).

След победата си на „Силвърстоун“ вчера Довициозо уверено заяви, че сега наистина се чувства претендент за титлата: „Досега също бях такъв, но във всеки момент усещах, че мога рязко да изгубя точки. Да спечеля толкова трудно състезание обаче без да съм бил бърз на тренировките и квалификацията ме кара да бъда на 100% уверен“.

От началото на сезон 2017 Ducati разчитат и на бившия съотборник на Валентино Роси – петкратния шампион Хорхе Лоренсо – който трябваше да бъде претендентът на италианския тим за световния трофей. При шест оставащи кръга до края на сезона обаче Лоренсо е доста далеч от представата на който и да било за претендент за титлата.

За сметка на това обаче Довициозо изненада дори собствените си мениджъри и постига най-добрите резултати в своята кариера, като дори е на път да подобри част от постиженията на най-добрия пилот на Ducati от последните години Кейси Стоунър.

MOTO GP, СПОРТ