Доктора: Доволен съм от подиума, защото беше моя цел

 

Доктора бе невероятно близо до втората си победа за сезона в MotoGP вчера, но не успя да се пребори със сънародника си Андреа Довициозо, който прави фурор в средите на Ducati и в Италия. Валентино поведе още в първата обиколка, Маркес отпадна в хода на състезанието, а по трибуните феновете на ветерана от Тавулия вече бяха в екстаз.

Три обиколки преди карирания флаг обаче Довициозо повярва, че може да изпревари Роси и улови правилния момент. Напористият Винялес също намери своята ниша и задмина Доктора, който не за първи път показва пролуки в представянето си в заключителните моменти.

„Щастлив съм, защото за мен беше много добро състезание и един силен уикенд. Направих добър старт и бях способен да карам на ниво и да дам максимума от себе си. Този уикенд осъзнахме нещо важно. На теста в „Мизано“ работихме върху електрониката при ускоряването и се опитахме да пазим гумите – не беше кой знае какво, но свърши добра работа. Малко съм объркан, защото вярвах, че мога да стигна до победата.

Доволен съм и от подиума, защото беше моя цел преди да стартираме. Невероятно е при рекордния старт номер 300 да мога да се кача на подиума и да се боря все още с тези момчета“, коментира Доктора.

„Обикновено в челото на шампионата са двама или трима пилоти, но тази година сме петима. Видях, че Маркес е аут и си помислих важно е само да финишираш, но въпреки това толкова желаех победата! Опитвам се винаги да съм реалист, щастлив съм да бъда на пистата и ще дам всичко от себе си до края на сезона, но се видя, че не съм достатъчно силен на последните обиколки“, допълни Роси.

MOTO GP, СПОРТ