Какво е нужно на Мерцедес да победи Ферари?

 

Люис Хамилтън призна, че е притеснен и изобщо не вижда отбора на Мерцедес като фаворит за титлата през тази година. Според британеца Ферари имат много силна кола и амбицията и шампионският опит на Себастиан Фетел ги поставя в много силна позиция. Хамилтън предупреди своя отбор, че ще са им нужни усилията на всеки един член на Мерцедес в борбата със Скудерия и Фетел за титлата.

По този начин Люис намеква на Тото Волф и останалите ръководни фактори в германския отбор, че е време съотборникът му Валтери Ботас да му помага повече с отборна тактика, каквато Кими Райконен използва в подкрепа на лидера в шампионата при пилотите Фетел.

„Много хора ни определят като фаворити. Тези твърдения обаче са базирани на случилото се в последните години, в които доминирахме в шампионата. Този сезон всичко е различно. Ферари развиха колата си на много по-високо ниво и вече сме напълно равностойни. Това може да се види и от класирането“, коментира развитието на шампионата Хамилтън.

„В Мерцедес всеки един член на отбора трябва да даде максимума от възможностите си, ако искаме отново да сме шампиони. Отборната работа трябва да е на първо място. Може би в това ни превъзхождат от Ферари от началото на сезона. Наслаждавам се на битката с Фетел тази година. Така трябва да изглежда шампионата във Формула 1 – да не можеш да предвидиш кой ще победи в следващия уикенд. Още след първия кръг казах, че борбата тази година ще е до финала и продължавам да го твърдя“, завърши британецът.

FORMULA 1, СПОРТ