Отношенията между Верстапен и Ред Бул се влошили

 

Йос Верстапен, бащата на 19-годишния пилот на Ред Бул Макс, призна, че той и синът му започват да се съмняват, че отборът ще излезе от ужасната ситуация, в която се намира през последните месеци с двигателите на Рено.

След шестото си отпадане вчера Макс с горчивина се пошегува, че може да се конкурира с Фернандо Алонсо по брой отпадания този сезон. Верстапен се оттегли от състезанието, докато държеше петата позиция.

Пред сънародниците си от Dutch TV бившият пилот на Формула 1 Йос Верстапен призна, че ситуацията между отбора и сина му става все по-деликатна и трудна за приемане.

Попитан дали Макс може да напусне Ред Бул, Йос отговори: „Може би това е грешният момент за този въпрос, но ще започнем да питаме за всичко вече. Знам, че Макс е много разочарован и започва да се съмнява в целия отбор. Доста е трудно да поддържаш мотивация при подобно стечение на обстоятелствата.

Имам предвид, че той се справя отлично в квалификациите, с половин секунда по-бърз е от съотборника си (Даниел Рикардо) и е точно зад двата болида на Ферари. И по-късно, след седем обиколки или осем обиколки, отпада. Това не трябва да се случва, или поне не в топ отбор“.

FORMULA 1, СПОРТ