Хамилтън подсказва каква ще е хиперколата на Mercedes

 

Mercedes-AMG публикува в канала си в youtube тийзър на хиперавтомобила Project One, който ще получи задвижваща система от болидите на компанията във Формула 1. Mercedes е най-успешния тим в новата турбо ера във Формула 1, като обра титлите при пилотите и конструкторите в последните три сезона.

Във видеото участва претендентът за титлата този сезон Люис Хамилтън, който триумфира през 2014 и 2015 с тима на Сребърните стрели. Британецът разглежда първия състезателен автомобил на AMG – седанът 300 SEL 6.8, който през 1971 г. завършва на 2-о място в маратонската надпревара „24 часа на „Спа”. След това Люис се отправя към врата, зад която се предполага, че се крие новият Project One.

Предполага се, че новото творение на Mercedes-AMG ще дебютира на салона във Франкфурт в средата на септември. Project One ще получи 1,6-литров V6 мотор с турбо – същият, който задвижва болидите на Хамилтън и Валтери Ботас във Формула 1.

Като се добавят електромоторите и хибридните системи, общата мощност на Project one ще е 1000 к.с., което е съизмеримо с мощността на автомобилите във Формула 1.

Mercedes-AMG планира да произведе едва 275 бройки от Project One, като всички те вече са продадени на зелено.

ЛЮБОПИТНО