Още една германска компания ще прави автомобилни компоненти в България

 

Германска компания Köstler GmbH, специализирана в производството на авточасти, е потвърдила желанието си да инвестира в България. Това съобщи Стефан Йонков, търговски представител в службата по търговско-икономическите въпроси в Берлин. Той се е срещнал с представители на семейната компания, които са потвърдили намерението си да инвестират в България.

Köstler е поддоставчик на премиум марки автомобили и произвежда най-различни интериорни автомобилни компоненти – от въздушни възглавници, през подлакътници и кожени облицовки за волан до електронни компонент.

„Компанията ще произвежда интериорни детайли в страната ни и ще регистрира дружеството Köstler Bulgaria още до края на 2017 г. Предвижда се старт на производството през 2018 г. и старт на серийно производство от 2020 г.“, каза Йонков през профила си във Facebook.

Това е поредната германска компания в сектора на автомобилните части, която предпочита страната ни за изграждане на свое производство. В края на юли официално бе открит новия завод на „Костал“ в Пазарджик. Новата инвестиция на компанията трябва да разкрие 2400 нови работни места до няколко години.

НОВИНИ