Citroen направи миниван с душ, кухня и две спални

 

Citroen ще представи по време на автосалона във Франкфурт, стартиращ на 12 септември, концептуална версия на модела си SpaceTourer, предназначена за къмпингуване. Автомобилът носи името Rip Curl, тъй като е създаден с едноименната компания, която е специализирана в производството на високо технологични дрехи и спортни аксесoари.

Моделът Citroen SpaceTourer Rip Curl е получил окраска в два цвята с голям брой декоративни елементи както отвън, така и отвътре. Идеята е да се подчертае връзката на машината с легендарните миниванове, използване от сърфистите. Като цяло обаче това е един „дом на колела”, тъй като разполага с всичко необходимо за пълноценна почивка сред природата.

В оборудването на минивана влизат душ, вграден във вратата на багажника, специален контейнер за дрехи, метеорологична станция, както и специален сейф за държане на ключове и документи. Той е разположен под пода на автомобила. Има още място за закрепване на два сърфа, прибиращ се креват, преносима лампа, както и други полезни аксесоари.

Фургонът е снабден и с кухня с вграден газов котлон и шкафове за храна и посуда, така че готвенето не е проблем. Кухненският блок е така проектиран, че да може да се разглобява и монтира извън автомобила. Той е свързан и с хладилник за съхранение на продукти и напитки.

В кемпера спокойно могат да се разположат четирима души, като двама се настаняват на задните седалки, които се превръщат в разтегаем диван. Той образува равна повърхност и всъщност става спалня. Другите двама могат да спят на покрива, който е покрит с непромокаема тента.

Автомобилът е оборудван със система за задвижване на четирите колела Automobiles Dangel и блокиращ заден диференциал. Те превръщат Citroen SpaceTourer Rip Curl в машина, която може да се справи и с преминаване на тежък терен.

НОВИНИ