Skoda готви много бърз, но и скъп кросоувър – Kodiaq RS

 

Чешкият производител Skoda ще представи най-бързия кросоувър в гамата си – RS-версия на Kodiaq, в средата на 2018 г., съобщава изданието Auto.Mail, което разкрива и подробности за автомобила.

Спортната версия няма да представлява стандартен Kodiaq с допълнителен пакет, а напълно самостоятелна модификация. Техническите детайли на автомобила засега остават тайна, но е известно, че автомобилът ще получи оригинални настройки на шасито, големи 20-цолови джанти, усилени спирачки и подобрена аеродинамика.

Под капака на машината ще бъде поставен 2,0-литров дизелов турбомотор, който ще работи в комбинация с DSG-трансмисия. Мощността на агрегата не се разкрива, но със сигурност тя ще над 200 к.с. (в момента най-мощният дизел при модела е 190 к.с.). Кросоувърът ще запази всъдеходните си качества благодарение на системата 4х4 с няколко режима на работа.

На външен вид Kodiaq RS ще се отличава по оригиналните брони, хромираните тръби на изпускателтана система и специалния цвят на спирачните дискове. В салона ще ги има типичните за всички модели на марката от гамата RS – дълбоки спортни кресла, алкантара, триснпицев волан и емблеми RS.

Всичко това ще струва пари, при нова не малко. Очаква се именно RS да бъде най-скъпата версия на Kodiaq, както и един от най-скъпите модели на чешкия производител изобщо.

НОВИНИ