Superb става хибрид след фейслифта, готвят изцяло електрически автомобил

 

Skoda подготвя за обновяване своя флагман – Superb, като това най-вероятно ще се случи догодина. Очаква се моделът най-после да се появи в хибридна версия, като тя ще се предлага както за седана, така и за комбито, съобщава AutoMail.

Фейслифтът на Superb ще получи минимални промени във външния вид, като те ще засегнат най-вече броните и оптиката. Предвижда се появята на голям брой хромирани елементи по каросерията, като това не е случайно – чехите се опитват да наложат Superb на китайския пазар, където потребителите обичат подобни неща.

Засега няма информация на какъв хибриден агрегат са се спрели в Skoda за своя флагман, но е известно, че той ще може да се зарежда от електропреносната мрежа. Само на ток тази версия ще изминава до 80 км, като автомобилът ще бъде първата крачка по посока електрификация на гамата от страната на чехите.

Така през 2020 г. в Skoda ще бъдат напълно готови с пускането на изцяло електрически автомобил, който ще бъде по мотивите на концептуалния модел Vision E. Той ще разчита на 2 електромотора, развиващи 225 кВт (306 к.с.). Това ще бъде първият от общо 5 модела на ток, които чехите ще предложат на пазара до 2025 г.

НОВИНИ