Йога и мотор – една странно добра комбинация

 

Когато човек има страст, тя може да поеме голяма част от вниманието му и енергията. Когато обаче има две неща, които обича безкрайно много и те могат да се съчетаят, щастието може да бъде върховно. Ако комбинацията между йога и мотоциклет Ви се струва странна и трудна, то най-вероятно сте прави. Но това не означава, че някои хора не намират смисъл в трудните упражнения върху двуколесното.

Сериозна работа ли е това обаче? За някои – със сигурност. Медитацията върху мотоциклета не е непозната практика и тези, които я правят, твърдят, че събирането на човек с машина във върховна медитация ги изпраща в съвсем нов свят.

Създателката на Yogawell часовете в Сан Диего – Кейти Лий Капмайер е един такъв човек. Дамата нарича тази екзотична практика „лекуваща мантра“ и дори издава календар с различни йога позиции на мотоциклет. За съжаление Кейти почива от рак през 2009 година, но дълго време се е борила с болестта именно по този начин.

В малко по-малка степен обаче йога упражненията могат да бъдат използвани практически от всеки. За никого не е тайна, че дългото прекарване на седалката може да бъде дискомфортно и дори болезнено, упражнявайки се в неестествена поза. Затова всеки може да намери своите собствени трикове, с които да държи тялото в тонус и да направи дългия път доста по-приятен.

Може би сте виждали подобни неща и доста по-наблизо от САЩ. Прекрасната Силвия Радулова, станала популярна като участник в „Сървайвър“, също знае това-онова за различните начини да се качиш на двуколесния си любимец. Оказва се, те са повече от един. И могат да бъдат много забавни, но и полезни.

ЛЮБОПИТНО