Новата Kia cee’d заприличва на Stinger

 

Kia публикува нови снимки на концептуален автомобил, който дава представа как ще изглежда третото поколение на семейството cee’d. Прототипът се казва Proceed, въпреки че сегашният сериен модел се нарича pro_cee’d.

Новите две изображения дават представа за профила и предната част, която до голяма степен се приближава до показания преди година Stinger. В Kia определят новия си модел като „удължен хечбек“, въпреки че по форма той прилича повече на лифтбек. Вероятно именно такава машина ще смени тривратия pro_cee’d.

Дизайнът на прототипа е разработен в европейския център на марката, който се намира на 500 метра от изложбения комплекс във Франкфурт. Там ще се състои и премиера на автомобила следващата седмица.

Технически подробности за концепта липсват, но се вижда, че той няма централни стойки. Затова пък има светодиоди по цялата линия на стъклата, като идеята е те да се активират, когато шофьорът се добижи до колата. Цветът е червен – Lava Red, като някои от слоевете на боята са нанасяни на ръка. Джантите са 20-цолови, алуминиеви.

НОВИНИ